Leiri ABC

Alla olevasta listasta löytyy leirin käytännön asioihin liittyvää tietoa.

Arvoesineet

Pakkaa mukaan vain sellaisia tavaroita, joista pystyt itse pitämään huolta. Leirikanttiinissa toimii leiripankki, johon arvoesineet ja maksuvälineet voi viedä talletukseen.

B

Ensiapu

Ensiavun terveydenhuoltoalan ammattilaisista koostuva henkilöstö päivystää leirillä 24/7 sairastumisien ja tapaturmien varalta. Ensiavussa on mahdollista säilyttää henkilökohtaisia, säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä (myös kylmäsäilytettävät). Ensiavun henkilöstö auttaa tarvittaessa omien lääkkeiden ottamisessa.


Hattu

Leirille on hyvä muistaa ottaa mukaan jokin päähine esim. lippis tai hellehattu aurinkoisten päivien varalle. Ethän halua auringonpistosta!



Iloinen leirimieli

Iloisella mielellä leiri sujuu ja tuntuu mukavalta!

J

Kierrätys 

Leirimme yhtenä sponsorina toimii jätekukko ja leirillämme kierrätetään!

 

Kännykkä

Pidäthän kännykän äänettömällä  ja taskussa/repussa koulutuksien ajan. Kännyköitä on mahdollista ladata kännyköidenlatauspisteellä, tai omatoimisesti Monarin tiloissa.

Käsihygienia

Pesethän kädet aina saippualla ennen ruokailua ja WC:ssä käyntiä. Meitä on leirillä paljon, joten emme halua että mitkään taudit pääsevät leviämään.


Lataus (puhelimeen)

Turvan kontilta löydät valvotun puhelinten latauspisteen. Puhelinta voi ladata myös vapaa-ajan olkkarissa omassa valvonnassa.

Majoitus 

Majoittuminen tapahtuu pääasiassa teltoissa. Jokaisen osaston mukana tulee teltta-alueella majoittua ainakin yksi osaston vastuuhenkilö. Sisämajoitustarpeesta tulee ilmoittaa etukäteen.

Olkkari

Leirin vapaa-aika on järjestänyt nuorille olohuoneen leirialueelle! Siellä voit hengata kavereiden kesken ja vapaa-aika pitää siellä ohjelmaa.

Pakkaaminen

Jos pakkaaminen tuntuu hankalalta, turvaudu varustelistaan. Sen löydät JULKAISUT-välilehden takaa.

Pelastussuunnitelma

Leirille on laadittu pelastussuunnitelma. Suunnitelma käydään leiriläisten kanssa läpi oman osaston vastuuhenkilön toimesta. Pelastussuunnitelman voi hakea lainaan turvan kontilta.


Ruokailu

Konkarin vinkki: pakkaa kangaskassiin astiapyyhe ja ruokailuvälineet, jotka eivät mene helposti rikki. Muoviset ruokailuvälineet ovat todettu toimiviksi! Kassiksi kannattaa valita kangaskassi, jotta kosteat astiat pääsevät kuivamaan. Ruokailuastiat pestään AINA ruokailun päätteeksi.

Siisteys 

Yleinen järjestys kuuluu meille kaikille. Siksi kurssit osallistuvat huollon apuna pieniin siivoustöihin leirin aikana.


Sosiaalinen media

#rautavaara2019 #ispalokuntanuoret #ispanu

Meidät löydät Facebookista, Instagramista, Snacpahista ja täältä leirin nettisivuilta.

Säännöt

1. Jokainen osallistuu leirillä jollekin kurssille tai toimialan tehtävälle
2. Leiri on päihteetön
3. Ketään ei kiusata

Telttakylä

Kunnioitathan toisten teltta-alueita, etkä mene ilman lupaa kenenkään toisen telttaan. Muistetaan myös tulilupa, jos teltassa lämmitetään kaminaa!

Uiminen

Uimaan mennään aina täysi-ikäisen valvonnassa.

Valokuvaaminen

Leirielämästä tullaan ottamaan valokuvia. Niitä voidaan käyttää Itä-Suomen Palokuntanuorten sosiaalisen median kanavilla. Kuvauslupaa ei pyydetä erikseen ja kuvauskiellosta tulee ilmoittaa leirijärjestäjille.

Ethän julkaise kuvaa kaverista nettiin ilman kaverin lupaa!

Vapaa-aika

Leirillä järjestetään erilaista vapaa-ajan ohjelmaa koulutuksien ulkopuolella. Pääset mm. tanssimaan leiridiscoon.

Vastuuhenkilö

Jokaisesta palokunnasta nimetään yksi täysi-ikäinen vastuuhenkilö, joka huolehtii oman palokunnan leiriläisten hyvinvoinnista leirin aikana. Sinulla voi olla vastuuhenkilönäsi myös jonkun toisen palokunnan täysi-ikäinen ohjaaja.

W

X

Yhteishenki

Palokuntalaiset ovat yhtä isoa perhettä. Kohtelethan toisia niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Muistutuksena hyvän käytöksen kolmen kopla: huomenta, kiitos, anteeksi.


Zzz...

Leiriviikko on pitkä ja toiminnan täyteinen, sen vuoksi on tärkeää muistaa levätä. Lapset ja aikuiset tarvitsevat kaikki unta, joten muistetaan nukkua öisin. Jos päivän askareet tuntuvat liian raskailta, ensiavussa voi käydä lepäämässä aikuisten valvomana.


Älämölö

Ethän älämölöile koulutusten tai hiljaisuuden aikana? Annetaan kaikille mahdollisuus oppia kursseilla uusia hienoja asioita, ja iltaisin rauhoittua nukkumaan. Levännyt leiriläinen on iloinen leiriläinen!


Öinen hiipparointi

Hammaspesut, juomapullojen täytöt ja WC-käynnit hoidetaan ennen hiljaisuuden alkamista. Osastojen vastuuhenkilöt huolehtivat siitä, että iltatoimet tehdään ajoissa. Näin suodaan kaikille ilta- ja unirauha. (Katso myös "Älämölö")